fbpx

Szeretetkönyv - Scrapbook.hu szimbólumA Scrapbook.hu a kreatív albumkészítés témával foglalkozó honlapok közül az egyik leglátogatottabb és legnépszerűbb magyar nyelvű weboldal volt az alapítását követő évektől kezdve. Mindez annak volt köszönhető, hogy ezen a honlapon találkozott virtuálisan a scrapbook kedvelők egész magyar nyelvű közössége: a közösségi galériában osztották meg alkotásaikról készült képeket, hozzászóltak egymás munkáihoz, valamint a fórumon csevegtek egymással a létező összes témában.

Minek köszönhette népszerűségét?

Ez a honlap 2009 óta működött közösségi galériaként. Több, mint 20.000 képet tartalmaz a galéria adatbázisa, mely egyedülálló Magyarországon. Ez a galéria magyar alkotók hagyományos, kézzel készült scrapbookalkotásainak fényképét és digitális technikával készült scrapbookoldalakat, vagy, ahogy ma hívjuk őket, fotókönyvek oldalait tartalmazta.

A honlap korai éveiben a Facebook és más közösségi honlapok még nem voltak annyira ismertek és népszerűek, mint manapság. Ezért a Scrapbook.hu töltötte be mindazt a szerepet, amit ma a népszerű közösségi felületek és csoportok. A scrapbook kedvelői ezen a honlapon jelölték egymást ismerősnek (barátnak), itt kívántak egymásnak boldog születésnapot, s rengeteg új és szoros barátság született a közös érdeklődési körnek és értékrendnek köszönhetően. ♥

Úttörőként a magyar nyelvű scrapbookoldalak között, ennek a honlapnak a hasábjain alakult meg a legelső „Kreatív Csapat„. Amely lelkes és kiemelten tehetséges alkotók csoportjaként éveken át ontotta magából a cikkeket és inspirálta alkotásaival a követők táborát.

Egyedülálló kezdeményezésünk volt a 17 számot megélt „Scrapbookozz velünk© letölthető ingyenes scrapbook e-magazin, az egyetlen magyar nyelvű scrapbook instant inspirációbomba.

Egyszóval, azt hiszem, imádtuk mindannyian.

De hát, nem volt egy ideig elérhető…

2014-ben kényszerű döntés eredményeképpen néhány éves pihenő következett a honlap életében. Szükségessé vált új irányok keresése, hiszen a változó hazai környezet, a nagy örömömre egyre nagyobb scrapbook tábor korszerűbb felületet és dinamikusabb megoldásokat igényelt. Ezt az időszakot tanulással és igényfelméréssel töltöttem. Célom, hogy a megújuló honlap még jobban betölthesse szerepét, és, hogy a régi fényében vagy még szebben csilloghasson újra a magyar scrapbookpalettán.

Megszületett időközben a ScrapbookTanfolyam.hu, azóta is üzemel a ScrapbookWebáruház.hu és a legfrissebb új ötlet a ScrapbookNaptar.hu – mely honlapok immár lehetővé teszik a Scrapbook.hu újbóli beindítását.

Mi lesz most?

Ez itt, tehát, a megújult Scrapbook.hu. Bízom benne, hogy te is (ismét) megszereted és folyamatosan bővülő tartalma hasznos lesz számodra. Jó hír, hogy a fent említett, korábbi klassz dolgok rövid időn belül újra elérhetővé válnak. Egyre több újdonság és régen megszeretett dolog vár majd rád ismét. Térj vissza gyakran, szeretettel várlak!

Először a Scrapbook Naptárhoz kapcsolódó kihívások és az abban jelzett bejegyzések indulnak el. Ezt követik majd folyamatosan a régi cikkek felfrissített, modernizált változatai. Ezzel párhuzamosan indul a mindenkinek újra otthont adó, új közösségi galéria. Az év második felében pedig az egykori, régi galéria újraindulása.

Remélem, hogy már várod, és veled is gyakran fogok találkozni!

Budaházi Brigitta scrapbook oktató, a Scrapbook.hu alapító szerkesztője. 2006 óta scrapbookozik, alkotásairól készült bejegyzései, albumkészítési leírásai 2007 óta olvashatók személyes blogján és a Scrapbook.hu honlapon. 2009 óta tart személyes scrapbooktanfolyamokat és online workshopokat.

Iratkozz fel a Scrapbook Hírlevélre

Iratkozz fel a Scrapbook Hírlevélre

Azonnal érkezik két scrapbook minialbum elkészítési útmutatója. Csatlakozz és értesülj a legfrissebb hírekről!

Köszönöm! Hagyd jóvá a feliratkozásodat a kapott emailben is!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This