fbpx

Sziasztok Scrapbookosok!

A scrapbook naptár augusztusi témája a fesztivál, Gigi is ehhez ad nektek ötleteket, így nézzük meg, mire figyeljetek a fesztiválos fotók elkészítésekor.

Jelen esetben nehéz általános ötleteket adni, mivel teljesen más a hangulat és ezáltal a téma is egy családos fesztiválozáson, mint amikor anya kap 3 nap vagy akár csak egy este kimenőt.

Buli a családdal

Ha családdal mentek a rendezvényre, akkor a gyerekek lesznek a főszereplők, így próbáld elkapni azokat a pillanatokat, amik a kicsik vagy nagyobbacskák számára újdonságok. Pl. amint a gyerek koncertet néz apa nyakából, az első sorban tombol, vagy a picurka elfárad a buliban és szokatlan helyen alszik.

Ha már úgyis együtt a család, mindenképpen készítsetek családi szelfit! Oké, ha sokan vagytok és rövid a kezetek a szelfihez, akkor kérjetek meg valakit, hogy készítsen rólatok képet, de semmiképpen se hagyjátok ki, mert a gyerekek csak pár évig fognak veletek fesztiválozni!

 

Aughusztusi fotós tipp Orsitól

Anya kiszabadul

A fesztiválos fotók nem a tökéletesen beállított képekről szólnak, úgyhogy engedd szabadjára a fantáziádat! Válassz szokatlan nézőpontokat, guggolj le vagy mássz fel valahova, hogy érdekes irányból fotózd le a hömpölygő tömeget!

Készíts képet a kedvenc fesztiválos szettedről, fotózd le a részleteit! Pl egy nyakláncot, vagy

a farmershortod szaggatott részét, a csuklódat karkötőkkel, a cipőidet a porban, koccintást a barátaiddal. És persze készíts szelfit a háttérben koncerttel, villódzó fényekkel!

Este ez a fények miatt kicsit nehézkesebb, mert ha vakuzol, elvész a hangulat. Próbálj úgy helyezkedni, hogy valamiféle fény jusson az arcodra – jó lehet a köztéri világítás, vagy akár egy bár kivilágítása is adhat annyi fényt, hogy ne kelljen vakuzni.

Januári fotós tipp Orsitól

És a lényeg

Akár családdal, akár barátokkal fesztiválozol, garantáltan nagy lesz a tömeg és a por. Nincsenek illúzióim, úgyhogy nem is mondom, hogy hagyd otthon a szelfibotot, a másik tanácsomat viszont mindenképpen fogadd meg: minden fotó előtt töröld meg a telefon objektívjét! Poros, zsíros, maszatos objektívvel esélytelen éles képet készíteni, és tényleg csak egy mozdulat egy zsepivel, vagy akár a pólóddal megtörölni

A legeslegfontosabb pedig az, hogy ne a fotózással legyél elfoglalva, hanem lazíts, töltődj fel, gyűjts élményeket és érzed jól magad!

Jó partizást,

Orsi

 

Szöllősi-Kiss Orsi fotós, gyermekkora óta rajong a fényképezésért, a ritka pillanatokat, különleges hangulatokat megörökítő fotókért. A Mamarazzafoto.hu, a Foodfolio.hu és a Prodotti.hu honlapok szerzője. A fényképezést gyermekfotó tanfolyamon, ételfotó tanfolyamon valamint tárgyfotó tanfolyamon tanítja. Az online fotótanfolyamok mellett készít könyvekhez illusztrációt, weboldalakra termékfotókat, reklámfotókat, valamint a Ringier Axel Springer kiadó gasztromagazinjainak ételfotósa..
Iratkozz fel a Scrapbook Hírlevélre

Iratkozz fel a Scrapbook Hírlevélre

Azonnal érkezik két scrapbook minialbum elkészítési útmutatója. Csatlakozz és értesülj a legfrissebb hírekről!

Köszönöm! Hagyd jóvá a feliratkozásodat a kapott emailben is!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This