fbpx

Cikkgyűjtemény

Scrapbookoldal és -albumkészítési ötletek lépésről-lépésre.

Tudásbázis

Fogalommagyarázat. Avagy: mi micsoda, mire kell használni és hogyan?

Tippek tárháza

Fortélyok fényképezéshez, szövegíráshoz, látványelemek készítéséhez.

Szeretetkönyv

Inspiráló, mély gondolatok, melyek frissen tartják benned, miért jó scrapbookozni.

Mi történt eddig?

A Scrapbook.hu a kreatív albumkészítés témával foglalkozó honlapok közül az egyik leglátogatottabb és legnépszerűbb magyar nyelvű weboldal volt az alapítását követő évektől kezdve. Mindez annak volt köszönhető, hogy ezen a honlapon találkozott virtuálisan a scrapbook kedvelők egész magyar nyelvű közössége: a közösségi galériában osztották meg alkotásaikról készült képeket, hozzászóltak egymás munkáihoz, valamint a fórumon csevegtek egymással a létező összes témában.

A honlap korai éveiben a Facebook és más közösségi honlapok még nem voltak annyira ismertek és népszerűek, mint manapság. Ezért a Scrapbook.hu betöltötte mindazt a szerepet, amit ma a népszerű közösségi felületek és csoportok: a scrapbook kedvelői ezen a honlapon jelölték egymást ismerősnek (barátnak), itt kívántak egymásnak boldog születésnapot, s rengeteg új és szoros barátság született a közös érdeklődési körnek és értékrendnek köszönhetően. ♥

Úttörőként a magyar nyelvű scrapbookoldalak között, ennek a honlapnak a hasábjain alakult meg a legelső „Kreatív Csapat„, amely lelkes és kiemelten tehetséges alkotók csoportjaként éveken át ontotta magából a cikkeket és inspirálta alkotásaival a követők táborát.

Egyedülálló kezdeményezésünk volt a 17 számot megélt „Scrapbookozz velünk© letölthető ingyenes scrapbook e-magazin, az egyetlen magyar nyelvű scrapbook instant inspirációbomba.

Egyszóval, azt hiszem, imádtuk mindannyian.

2014-ben kényszerű döntés eredményeképpen néhány éves pihenő következett a honlap életében. Szükségessé vált új irányok keresése, hiszen a változó hazai környezet, a nagy örömömre egyre nagyobb scrapbook tábor korszerűbb felületet és dinamikusabb megoldásokat igényelt. Megszületett időközben a ScrapbookTanfolyam.hu, azóta is üzemel a ScrapbookWebáruház.hu és a legfrissebb új ötlet a ScrapbookNaptar.hu – mely honlapok immár lehetővé teszik a Scrapbook.hu újbóli beindítását.

Ez itt, tehát, a megújult Scrapbook.hu. Bízom benne, hogy te is (ismét) megszereted és folyamatosan bővülő tartalma hasznos lesz számodra. Jó hír, hogy a fent említett, korábbi klassz dolgok rövid időn belül újra elérhetővé válnak. Egyre több újdonság és régen megszeretett dolog vár majd rád ismét. Térj vissza gyakran, szeretettel várlak!

Mindörökké a kisbabám leszel - scrapbookoldal
Scrapbookos édesanya vagyok - scrapbookoldal
50 jó indok - scrapbookalbum
Assisi - scrapbookoldal

2006. májusa óta scrapbookozom és 2009. feburárja óta működtetem ezt a honlapot. Elsőként indítottam Magyarországon olyan vállalkozást, ami a scrapbook magyarországi megismertetését, megkedveltetését és meghonosítását tűzte ki céljául.

Imádok scrapbookozni és a kezdetektől fogva az volt a tervem (ahogy rájöttem, milyen értékes tevékenység), hogy minél több embernek elmesélem: milyen csodavilág ez a hobbi akár az alkotó, akár az ajándékozott szempontjából nézzük.

Nagy álmom volt még gyermekkoromban, az egykori Ápiszok kínálatát látva, hogy egyszer egy olyan helyen dolgozhassak, ahol efféle csini dolgok vesznek körül. A scrapbooktechnikának köszönhetően ez a gyermekkori álmom megvalósult, hiszen saját webáruházam működtetése kapcsán naponta átélhetem ezt az örömöt.

Amikor az ember abban a csodában részesül, hogy az álmát élheti, ez továbbsugárzik a környezetére és meglátszik a munkája eredményén is. Két könyvem jelent meg, Különleges albumok (2007) és Ajándékok scrapbooktechnikával (2012) címmel. Két scrapbook könyv szerzőjeként, több mint 100 megtartott scrapbooktanfolyammal és többszáz scrapbookalkotással a hátam mögött hálás szívvel és büszkén mondhatom el, hogy nemcsak Magyarországon, hanem már külföldön is hírnevet szerezhettem.

Rendszeresen megkeres a sajtó, scrapbookos vállalkozó anyukaként különdíjakat kaptam, Szlovákiában többször tartottam már workshopokat. 2015 tavasza óta az amerikai Stencil Girl stencilgyártó cég blogjának vendégalkotója vagyok, havonta jelennek meg scrapbook és mixed-media témájú angol nyelvű cikkeim. 2016. februárjától a Sizzix.co.uk és az ICO Magyarország együttműködő bloggere vagyok.

2013-tól kezdve másfél évig voltam a Pentacolor cég scrapbook-tanácsadója, melynek köszönhetően két alkalommal jártam az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő legnagyobb kreatív hobbi kiállításon és vásáron, a CHA-n. Ezen a rendezvényen élő bemutatókat tartottam angol nyelven és több mint 50 munkám került kiállításra.

l

Személyes blogom, melyet 2007 óta vezetek: Ünnepeld az életed!
Hírlevelem, melyben rendszeresen tájékoztatom olvasóimat blogbejegyzéseimről, a webáruház újdonságairól és tanfolyamaimról: Scrapbook Hírlevél

Budaházi Brigitta

Budaházi Brigitta

alapító szerkesztő, scrapbookoktató

Találkozhattál már velem itt is:

Médiaszereplések és partnerek

Pin It on Pinterest

Shares
Share This