fbpx
Scrapbookoldalon a karneváli forgatag | Scrapbook.hu
Februárban a világ minden táján karneválok, álarcosbálok, felvonulások és parádék zajlanak. Ha szívesen veszünk részt ilyen eseményeken, akkor bizonyára a fényképezőgép is mindig kéznél van. Állíts össze ezekről az emlékeidről is scrapbook oldalakat, minialbumokat!

A tél végén rendezett karneválok, jelmezes felvonulások a télbúcsúztatás népi hagyományaihoz kötődnek. Magyarországon a leghíresebb ilyen kulturális fesztivál a Mohácsi Busójárás, de ki ne hallott volna már a riói vagy a velencei karneválról, vagy az Egyesült Államok-beli, New Orleans-ban rendezett Mardi Gras-ról? Cikkem aktualitását az adja, hogy ezek a karneválok, télbúcsúztató parádék a keresztény kultúrkör szerinti böjti időszak kezdete előtt befejeződnek, pontosabban Húsvét előtt legalább 40 nappal Hamvazó Szerdára érnek véget. A hivatalos programbeosztás szerint tehát ezekben a napokban a világ minden táján készülnek ezekre az ünnepekre, hogy aztán az előttünk álló hétvégén a mókáé legyen a főszerep.

Készíts hát összefoglaló scrapbook oldalakat vagy minialbumokat ezeken a karneválokon tett látogatásaidról. A cikkhez ismét összeállítottam egy inspirációs mappát, melyet a Pinteresten tettem közzé, s szeretnék a cikkben is ezek közül néhányat.

Elsőként Juma Mohácsi Busójárásról készült digitális scrapbook oldalát, amelyet egészen nyugodtan nézhetnénk hagyományos alkotásnak is, hiszen akár pontosan  ugyanígy elkészíthetnénk valódi alapanyagokból is.

Aprólékosan kimunkált, átgondolt, szépen megtervezett részleteket, rengeteg ötletet fedezhetünk fel ebben a Velencei Karneválról készült komplett scrapbook albumban. Fantasztikusan szép munka, egy magyar alkotótol, Teebolyától.
A karib tenger partvidékén szintén karneváloznak ezekben a napokban. A fenti karneváli hagyományos scrapbook oldalt is érdemes alaposan megszemlélni, sok szép, ízléses részletet tartalmaz, s elegánsan idézi a karneváli hangulatot. Mari készítette ezt az szép oldalt!
Végül, néhány amerikai alkotó által készített vidám oldalt választottam. Van, amelyik nem téli alkalomról szól, de, talán ezt a cikket nyáron is fogják olvasni néhányan, nekik is szeretnék ötletet adni. Magyarországon még mindig divat a búcsú, a vurstli, lássuk, milyen stílusban készíthetünk olyan oldalt, hogy ezek hangulatát megidézzük. Van köztük többfotós oldal, így abból a szempontból is érdemes megtekinteni őket, hogyan lehet látványos elrendezést kialakítani több fotó felhasználásával.

Sok-sok vidám élményt és az ott készült fotók felhasználásával pedig örömteli scrapbookozást kívánok! Szeretettel ajánlom Pinterest mappánkat is figyelmedbe, ahol még több ötletet találhatsz a karneváli élmények scrapbook oldalakon történő megörökítéséhez. Kattints ide: Karneváli forgatag scrapbook oldalakon.

Öröm volt megmutatni Nektek ezeket a szép oldalakat! Bízom benne, hogy cikkem hatására beindulnak bennetek a kreativitás csatornái, s minél több karneváli  témájú scrapbook alkotást láthatunk majd viszont!

Ha tetszett ez a cikk, kérlek, oszd meg a Facebookon vagy szólj hozzá és fejtsd ki véleményed! Az ehhez a cikkhez tartozó Pinterest mappánk megtekintéséhez kattints az alábbi képen a mappa nevére!

Budaházi Brigitta scrapbook oktató, a Scrapbook.hu alapító szerkesztője. 2006 óta scrapbookozik, alkotásairól készült bejegyzései, albumkészítési leírásai 2007 óta olvashatók személyes blogján és a Scrapbook.hu honlapon. 2009 óta tart személyes scrapbooktanfolyamokat és online workshopokat.
Ez a cikk eredetileg 2013. 02. 06-án jelent meg a Scrapbook.hu honlapon. Most a korszerűsített, felújított változatát olvashatod. A fent beágyazott scrapbook alkotások Pinterest mappánkra mutatnak. Egyes képek a Scrapbook.hu egykori nyilvános képgalériájából származnak. Alkotóik a képgaléria felhasználási feltételeinek elfogadásával hozzájárultak képeik nyilvános megosztásához. Előfordulhat, hogy még nem működik az eredeti alkotásra mutató link. A régi galéria visszaállításáig köszönjük türelmedet.
Iratkozz fel a Scrapbook Hírlevélre

Iratkozz fel a Scrapbook Hírlevélre

Azonnal érkezik két scrapbook minialbum elkészítési útmutatója. Csatlakozz és értesülj a legfrissebb hírekről!

Köszönöm! Hagyd jóvá a feliratkozásodat a kapott emailben is!