fbpx

12 év

címszavakban

 

Idővonal

Az alábbiakban rövid bekezdéseken keresztül tekintheted át a Scrapbook.hu honlapcsalád történetét. Ujjbegyre szedtem a legfontosabb történéseket, amelyekre azt hiszem, mindannyian szívesen emlékszünk vissza. Ezek a mérföldkövek meghatározták az irányokat, de az alapvető cél nem változott 12 év alatt.

Célunk ismeretterjesztésen, tanfolyamokon és webáruházban árusított kínálaton keresztül kiszolgálni és támogatni a magyar scrapbookos közösséget. Küldetésem, hogy munkámmal, munkánkkal elősegítsük ennek a fantasztikus tevékenységnek, a scrapbooktechnikának a népszerűsítését és napi szintű művelését. Hogy minél többen megkedveljék és napi szinten örömmel és lelkesen műveljék – hogy megtapasztalhassák

  • áldásos és jótékony hatásait az egyéni önkifejezési lehetőségek bővülésével
  • az albumok hatását a családi kapcsolatok javulására és azt,
  • mennyire nagy örömöt szerezhetünk önmagunknak is a gyakori kézműveskedéssel.

Íme 12 évnyi történetünk.

2009

Elindul a honlap

2009. február 13-án, pénteken, fél 4 tájban indul el a Scrapbook.hu honlap. Magyarországon ez az első üzleti alapon működő, webáruházzal, online oktatási felülettel, fórummal és galériával rendelkező közösségi portál, ami kizárólag a scrapbooktechnika népszerűsítésére jön létre.

Scrapbookozz velünk e-magazin

2008. májusától jelenik meg a Scrapbookozz Velünk e-magazin. Magyarország mai napig első és egyetlen magyar nyelvű online magazinja, mely kizárólag a scrapbooktechnika kedvelői számára jött létre. A páratlan minőségű tartalomban gazdag, 17 számot megélt magazin, melynek egyes számai 40+ oldalasak, az e-magazin elérhető volt a Scrapbook.hu regisztrált tagjainak, de ma is olvashatóak és letölthetőek a Scrapbookozz velünk Facebook csoportban.

Scrapbook Webáruház

2009. februárjától kezdve az amerikai és angliai gyártók legújabb scrapbook kellékeit kínáljuk a magyar scrapbookosoknak. Továbbá a német Rayher és a magyar FN-Deco hobbikellékeinek széles skáláját is árusítjuk.

Kreatív Csapat

A kezdetben négy, de később 12 fős, magyar alkotókból álló fantasztikus Kreatív Csapat gyönyörű alkotásai inspirálják hétről-hétre a Scrapbook.hu galériájának látogatóit, felhasználva a Scrapbook Webáruházban kapható termékeket és eszközöket. A Kreatív Csapat nemcsak alkotásaival, hanem játékokkal, kihívásokkal, ingyenesen letölthető fájlokkal (freebie) ösztönzi alkotásra a lelkes közönséget.

Scrapbook Klub

2009. szeptembertől elindul az ingyenes scrapbook klub. Havonta egyszer gyűlünk össze rendszeresen alkotni a Lehel téri közösségi térben. Az egykori híradásról itt olvashatsz: Indul az ingyenes Scrapbook Klub

Scrapbook Tanfolyam

2009. októbertől elindulnak a kezdőknek szóló 4-alkalmas egésznapos scrapbook tanfolyamok. Ezt a modulokból összeállított tanfolyamot személyes alkalmak keretében egészen 2017 júniusáig tartjuk rendszeresen, összesen több mint 150 résztvevő fordul meg nálunk és végzi el részben, de többségében teljes egészében ezt a tanfolyamot. Ma ennek a népszerű alapozó tanfolyamnak a videóváltozata a Biztos Alapok scrapbooktanfolyam.

Online scrapbook tanfolyam

2009. decemberben elindul az első scrapbook online tanfolyam a Scrapbook.hu zárt Fórumrészén. A részletes leírást követve a résztvevők fizetés ellenében követhetik az adott projekt elkészítésének menetét. Hasonló tanfolyamok ma a Scrapbook Tanfolyam weboldalán érhetők el.

2010

Scrapbook Kreatív Stúdió 1.0

2010. áprilistól-decemberig egy belvárosi irodaház ad otthont egy valóra vált álomnak. Ezen a helyen zajlik a webáruház és a közösségi oldal működtetéséhez kapcsolódó munkavégzés, az oktatás és itt található az első Scrapbook Show Room is: a betérő vásárlók megszemlélhetik és meg is vásárolhatják a scrapbook kellékeket és alapanyagokat. A Scrapbook Stúdió 1.0-ban tartjuk meg havi Scrapbook Klubot, itt ünnepeljük meg a Nemzetközi Scrapbook Napot és más közösségi eseményeket is itt rendezünk meg.
A hírről először itt tudósítottunk: Új helyünk a Scrapbook Kreatív Stúdió

Az S.O.S Gyermekfalu támogatása

A Képeslapkészítés Nemzetközi Világnapjához csatlakozva kértük fel a magyarországi scrapbookosokat, hogy pénzadománnyal és egy képeslap elkészítésével támogassák az S.O.S Gyermekfalut. Ezt követően a személyesen vagy postán beérkező képeslapokat a Gyermekfalu egy-egy családjában nevelkedő gyermek részére juttattuk el, hogy aztán ezekkel a képeslapokal mondhassanak köszönetet szüleiknek, nevelőszüleiknek. Erről itt is hírt adtunk: Érkeznek a képeslapok

2011

Megújulás

Az üzletmenetet teljesen átszervezzük, a Scrapbook Webáruház katalógusáruházként működik tovább. Így vásárlóink számára partnereink teljes kínálatát ki tudjuk ajánlani, ők pedig egyetlen vásárlással több szállító termékeiből tudnak választani, míg a csomagfeldolgozás maximum egy hét alatt lezajlik. A webáruház vásárlóinak kiszolgálását kizárólag online bonyolítjuk, eközben személyes tanfolyamok keretében tovább folyik az scrapbook oktatás.

Új tanfolyami és klub helyszín

A kezdőknek szóló, népszerű Biztos Alapok scrapbooktanfolyamot és a havi Scrapbook Klubot 2011. júliusától új helyszínen, a József körúton, a Belvárosban tartjuk. 

2012

Scrapbook kiállítás

2012. szeptemberében a Rayher támogatásával 4-napig scrapbook kiállítás zajlott a Duna Házban, melyen hazai alkotók kiállított munkáit lehetett megtekinteni.

 

Scrapbook művészeti verseny és kiállítás

2012. novemberében a Kossuth Kiadó és a Scrapbook.hu közösen kiírt művészeti versenye a Füst és Csont lánya c. könyv inspirálására. A pályázati alkotások két héten át az Örkény István Könyvesboltban kerültek kiállításra – a pazar megnyitón a verseny díjazottjai értékes könyvjutalmat is kaptak. Ez volt az első országos scrapbook pályázat, ami a megtisztelő ötletadó és támogató Kossuth Kiadó révén létrejöhetett.

2013

Anna Maria Wolniak nemzetközi scrapbook workshop

A Prima Marketing, a Studio Calico alkotócsapatának tagja és az ILS lengyel márka illusztris képviselője, Anna Maria Wolniak 2013. márciusban és 2013. decemberben tartott Budapesten a Scrapbook.hu szervezésében scrapbook workshopot. A világhírű alkotó mixed media technikával készült alkotásait most láthatták először magyar alkotók is végre testközelből. A teljes létszámban két turnusban zajlott tanfolyamok felejthetetlen élményt jelentettek az alig 6-7 éve működő magyar scrapbookos közösség számára.

A rendezvényekről készült további videók itt elérhetőek:
2012. március 19 (2. videó) és 2013. november 16.

 

2014

Új tanfolyami helyszínek

2014. januárjától már az Articsóka Stúdióban, illetve a Rayher oktatótermében is a Scrapbook.hu szervezésében zajlanak a scrapbook tanfolyamok.

 

 

Elindul a Kreatív Kalendárium tanfolyam

Farkas Lívia (az Urban:Eve blog szerzője) és a Scrapbook.hu együttműködésével létrejön a Kreatív Kalendárium tanfolyam, mely 2014. januárjától egy éven át minden hónapban megrendezésre került. A mindig teltházas tanfolyamból ezután 2015-ben online videótanfolyamot készítettünk, hogy az egyre növekvő igényt ki tudjuk elégíteni. Az online tanfolyamhoz a mai napig lehet csatlakozni, itt: Kreatív Kalendárium Online

Forrás: Urban:Eve

Új termékkör

A Kreatív Kalendárium tanfolyam résztvevőinek még hatékonyabb kiszolgálása céljából 2014-től a Scrapbook Webáruház kínálata kibővül a Saturnus teljes naptárkollekciójával és a naptárkiegészítőkkel.

 

2015

Új partnerek

Tovább bővítve a határidőnapló kedvelő közönség által kedvelt termékek körét, büszke partnerei lettünk a Filofax magyarországi márkaképviseletének. 2015-től kezdve a Filofax teljes kínálatát forgalmazzuk.

 

Kreatív Kalendárium Online

2015. júniusában indult a nagy sikerű Kreatív Kalendárium tanfolyam videóváltozata, a Kreatív Kalendárium Online. A szerethető, alkotós eszközökkel kicsinosított, mégis hatékony naptárkialakításról szóló népszerű tanfolyam immár bárki számára elérhető, helytől és országhatártól függetlenül. Az online tanfolyamhoz a mai napig lehet csatlakozni, itt: Kreatív Kalendárium Online

Kép forrása: Urban:Eve

Arculatváltás és új honlapok

Hat évvel az alapítás után szükségessé vált a honlap emblémájának és egész arculatának frissítése. Ezért felkértem Nagy Zoltán (Paperfellow) grafikust erre a munkára, aki professzionális formába öntötte a megjelenésünket és egy gyönyörű logócsaládot és arculatot tervezett számunkra.

A korszerűsítés is szükségessé vált, így egyúttal új felületre költözött a Scrapbook Webáruház és a Scrapbook Tanfolyam is, elkülönülve a korábbi honlaptól. A Scrapbook.hu pedig scrapbook inspirációs blogként üzemel tovább. A Facebook előretörésével korszerűtlennek bizonyult a Scrapbook.hu közösségi része. Az új helyzet pedig sajnos nem tette technikailag lehetővé az elavult Galéria és Fórum megújítását  így annak tartalma ebben az évben archiválásra került. Továbbá a Scrapbook Webáruház adatbázisa is újraindult.

 

Szlovákiai scrapbook workshop

2015. májusától a Villa Filia meghívására rendszeresen rendezünk közösen scrapbook workshopokat. Ez az első alkalom, hogy országhatáron túl is közösen népszerűsíthetjük a scrapbookot. Ezt még négy alkalom követi, az alábbi kép a legutóbbin készült.

 

 

2016

Új partner

A magyarországi írószergyártó, az ICO is kitüntetett bennünket azzal, hogy partnerségre léphettünk velük. Így 2016. februárjától az ICO alkotós termékei is beszerezhetők a Scrapbook Webáruház virtuális polcairól.

 

 

Biztos Alapok Online tanfolyam

A kezdőknek szóló scrapbooktanfolyam korszerűsített és bővített változata 2016. márciusától immár otthon végezhető, online, azaz videós változatban is elérhető. Indulása óta 100 fő választotta ezt a formát Ez a tanfolyam itt érhető el: Biztos Alapok scrapbooktanfolyam.

 

 

2017

1.000. vásárlás

Az újranyitást követően másfél év alatt, 2017. áprilisában elértük az 1.000 vásárlást a Scrapbook Webáruházban. Innentől kezdve minden évben újabb 1.000 megrendelést dolgoztunk fel. Egészen 2020-ig, amikor is egy év alatt már 2.000 db megrendelést fogadtunk és teljesítettünk.

 

Scrapbook naptár 2017

A Kalendart kiadó jóvoltából megjelenik az első magyar nyelvű, scrapbook témájú inspirációs havi naptár, mely a határidők rögzítésén túl minden oldalán egy-egy scrapbookoldal elkészítésének lépésről-lépésre történő leírását is tartalmazta, valamint maga a scrapbookoldal nagyfelbontású fotója is látható. Ezzel is havi alkotásra igyekeztünk ösztönözni a naptár vásárlóit. A naptár oldalaihoz havi kihívás is tartozik.

 

2018

Scrapbook naptár 2018

A Kalendart kiadó jóvoltából ismét megjelenik a scrapbook témájú inspirációs havi naptár. Újabb 13 scrapbookoldal elkészítésének lépésről-lépésre történő leírásával és a scrapbookoldalak nagyfelbontású fotójával. A naptár oldalaihoz havi kihívások folytatódnak.

 

 

2019

Csak minden megy a maga útján

2019-ben szűk családunk két tagját is érintő, egész éven át tartó súlyos betegség miatt nem tudtunk teljes mértékben arra koncentrálni, hogy a Scrapbook.hu honlapcsaládhoz kapcsolódóan látványos fejlesztés vagy újítás történtjen. De végül minden jól alakult, az egészségünk helyreállt. Mindeközben pedig a honlapokon minden szépen ment a maga útján és így a vásárlóink megtisztelő bizalmának köszönhetően meg tudott maradni a vállalkozás. Családi segítséggel pedig ki tudtunk szolgálni minden rendelést.

 

2020

Új partnerek és termékek

Bár a pandémia a mi cégünket is érintette, az év első felében jelentősen visszaesett a vásárlások száma, az 2020-as év volt az eddigi legsikeresebb évünk – nem lehetünk elég hálásak emiatt vásárlóinknak és tanfolyami résztvevőinknek.

Ettől az évtől kezdve már a lengyel Mintay és a magyar ScrapUp scrapbook termékeket is árusítjuk. Igen megtisztelő továbbá számunkra, hogy forgalmazói lehetünk a Harmat és a Veritas Kiadó közös kiadványának, az első magyar nyelvű alkotós Bibliának, az Inspiráló Bibliának is.

Ezen túlmenően, a mi márkatermékünk, az Inspiráló alkotócsomag is, mellyel régi nagy álmom is valóra vált: személyes termékválogatásomat árusíthatjuk kellékcsomag formájában, amit akár az Inspiráló Bibliához, akár scrapbooktechnikához is felhasználhatnak az alkotók.

 

 

Scrapbook Stúdió 2.0

Bár már 2019. januárjától kibéreltünk Újpesten egy kis üzlethelyiséget, de ténylegesen az előbbi ismert tények miatt csak 2020. májusától tudtunk beköltözni. Ezt a szép, napfényes irodát úgy alakítottuk át, hogy alkalmas legyen a Scrapbook Webáruház adminisztrációjának elvégézésre és a csomagok összeállítására is. Ezenkívül kiscsoportos scrapbook foglalkozások megtartására is lehetőséget ad, valamint alkotómunkára is alkalmas. Így, a korábbi Scrapbook Kreatív Stúdió 1.0 után, most létrejött a második iroda és alkotóhelyiség a történetünkben.

 

 

 

Új munkatárs

2020. júliusától a webáruház adminisztratív teendőt és az ügyfélszolgálatot új munkatárs látja el. Ezzel még hatékonyabbá vált vásárlóink kiszolgálása, több lehetőség nyílik a termékkínálat bővítésére, új tanfolyamok fejlesztésére, az üzletmenet hatékonyabbá tételére és az ügyfélkiszolgálásunk még profibbá tételére.

 

 

2021

12 évesek lettünk

Itt tartunk tehát most, ez volt a Scrapbook.hu honlapcsalád 12 éves története címszavakban. Rengeteget tudnék még mesélni, hiszen bőven történtek csodálatos dolgok, elértünk fantasztikus eredményeket mindannyian, akik valaha is részesei voltak ennek a valóra vált álomnak. Persze voltak nem kellemes pillanatok, sőt időszakok is, amelyek könnyeket és fájdalmat okoztak. Ezeket nagyon jó lett volna nem átélni. Mégis, ahhoz, hogy az legyen, ami most van, szükség volt átélni őket.

Hálatelt szívvel köszönöm követőimnek, tanfolyami résztvevőimnek és a webáruház vásárlóinak, hogy a mai napig megtisztelnek azzal, hogy figyelmet szentelnek az internet eme szegletének és bizalmat szavaznak nekem és munkatársaimnak.

A jövőre nézve én csak azt ígérhetem, legalább ilyen hittel és lendülettel, ha nem nagyobbal fogom folytatni.

Budaházi Brigitta, Gigi

(Végül egy kis kedélyes befejezés a végére: egy nagy ölelés jár mindenkinek, aki idáig eljutott és ezt mind elolvasta! :D )

Kép forrása: Kelly Neil – Unsplash.com
Iratkozz fel a Scrapbook Hírlevélre

Iratkozz fel a Scrapbook Hírlevélre

Azonnal érkezik két scrapbook minialbum elkészítési útmutatója. Csatlakozz és értesülj a legfrissebb hírekről!

Köszönöm! Hagyd jóvá a feliratkozásodat a kapott emailben is!