fbpx

A határidőnaplók és a különböző, munkához használt füzetek vezetése ma már egyáltalán nem kell, hogy unalmas dolgot jelentsen számodra! Olyan csinos változatok kaphatók és egy feldíszített elválasztólap is rögtön lendületet adhat a munkanap kezdetén. Ebben a bejegyzésben lépésről-lépésre bemutatom, hogy mennyire egyszerű dolog egy motiváló elválasztólap készítése határidőnaplóba.

Rám jellemző módon, természetesen scrapbooktechnikát alkalmaztam és a díszítőelemek is mind-mind az albumkészítés alapanyagai közé tartoznak. Nem véletlenül, hiszen olyan jól lehet őket egymással variálni. A csinos holmikkal feldíszített elválasztólap láttán pedig még az „unalmas” teendőlistákhoz is kedvet kap az ember! Tarts velem! Remélem, kedvet kapsz te is az alkotáshoz!

Elválasztólap készítése határidőnaplóba lépésről-lépésre Pinterest

A mindennapi feladataim nyomonkövetésére A5 (L) méretű gyűrűs mappát és egy pasztell árnyalatú elválasztólap-készletet használok. Ennek az egyik lapját döntöttem úgy, hogy kidíszítem: feldobom scrapbooktechnikával és egy motiváló mondattal. Az elválasztólap-csomagból a rózsaszínű díszítésével kezdem, ezt mutatom be lépésről-lépésre.

Először kiválasztottam azokat a kartonokat, papírkivágatokat és matricákat, amik ehhez a rózsaszínű árnyalathoz passzoltak.

Ezután jött az izgalmas rész: hogyan rétegezzem az egyes papírokat, milyen legyen az elrendezés, hová kerüljenek a díszítőelemek? Ezzel eltöltöttem egy kis időt (sokat). Úgy gondoltam erre a formátumra, mintha egy nagyalkú képeslapot készítenék. Sikerült is kitalálni egy nekem tetsző formátumot.

Kedvenc - Budaházi Brigitta | Scrapbook.hu Januári vázlatkihívás inspiráció

Azért, hogy megkönnyítsem a dolgodat, leírom a pontos méreteket, hogy ha tetszik neked ez az elrendezés – az sem baj, ha a színek nem igazán – te is el tudd készíteni otthon a saját elválasztólapodat.

 

Felhasznált alapanyagok és méretek

  • Fehér karton (nyomtatópapír is megfelelő): 13,2×20,3 cm és 6,2×9,3 cm
  • Babarózsaszín karton: 12,6×19,7 és 7×10 cm
  • Bordó glitter papír: 7,6×12,6 cm
  • Őszi virágok papírkivágat
  • Fehér apró betűmatrica
  • Minden oké matricaív
  • Pink ICO ecsetfilc
  • Kétoldalú ragasztó (az első képen látható 3D ragasztópárnákat végül nem használtam).
Kedvenc - Budaházi Brigitta | Scrapbook.hu Januári vázlatkihívás inspiráció

Elválasztólap készítése határidőnaplóba lépésről-lépésre

Az elkészítés menetét láthatod az alábbi képeken. A képek alatt olvashatod el a magyarázatot. A képek kattintásra megnyílnak nagyban.

Elválasztólap készítése határidőnaplóba lépésről-lépésre

A fent megadott méretek szerint vágd fel a papírokat és minden téglalap hátuljára, körben ragassz fel egy-egy csík kétoldalú ragasztószalagot. A csíkok egyik végét hajtsd kifelé.
Így egyrészt pontosan tudod illeszteni a sarkoknál, másrészt csak ki kell húznod a ragasztószalag hátulját és máris felragadnak a rétegek – nincs kifolyó ragasztó és a kezed sem lesz ragacsos.
Ezzel a módszerrel ragaszd fel a pasztell elválasztólapra először a fehér réteget, majd a babarózsaszínűt.

Elválasztólap készítése határidőnaplóba lépésről-lépésre

A bordó glitterpapírra ugyanezzel a módszerrel először a rózsaszínű papírt, majd a fehéret ragaszd fel. Úgy adtam meg a méreteket, hogy a glitterpapír a rózsaszínű alatt fent és alul sokkal jobban kilátszik, mint jobb és baloldalon.

Elválasztólap készítése határidőnaplóba lépésről-lépésre

Ezután ezt a blokkot ragaszd fel az elválasztólapra úgy, hogy fent, jobb, és baloldalon egyenlő mértékben látszódjék ki a rózsaszínű karton. Alulra pedig rendezd el a papír kivágatokat. Ha tetszik az, ahogy én csináltam, akkor még az egyes rétegek felragasztása előtt bújtass alá egy-két kivágatot.

 

 

 

Ha szöveget készülök betűmatricákból kirakni, mindig felírom egy papírra és onnan másolom a betűk és a szavak sorrendjét. Ezt azóta csinálom így, amióta egyszer kihagytam egy betűt és más vette észre, később.
A betűmatricákat egy vonalzó és művészkés segítségével tudod legprecízebben felragasztani a tervezett helyre. Így pontosan tudod kalibrálni, hogy milyen hosszú lesz egy szó és középre (vagy ahová szeretnéd) fel is tudod ragasztani.
Én ezt úgy csináltam, hogy a betűk alját ráragasztottam a vonalzó tetejére, úgy, hogy csak egy picit támaszkodjanak rá, nagyrészük kilógjon felfelé. A művészkésre azért volt szükségem, hogy precízen egymás mellé tudjam ragasztani a betűket anélkül, hogy összegyűrtem volna őket az ujjammal. 

Elválasztólap készítése határidőnaplóba lépésről-lépésre

Végül óvatosan leválasztottam a vonalzót és felragasztottam a betűkből kirakott szavakat.

 

Mielőtt a motiváló mondat utolsó szavát felragasztottam (ami tkp. az első szó volt, csak lentről felfelé haladtam), a rózsaszínű ecsetfilccel húztam egy vonást, hogy hangsúlyt adjak a „Hidd el” kifejezésnek és belevigyek egy kis szabálytalanságot a szabályosságba.

Végső lépésként pedig a Minden oké matricaívről választottam néhány szívet és csillagot és kiegyensúlyoztam a kompozíciót. 

Elválasztólap készítése határidőnaplóba lépésről-lépésre Pinterest

Remélem, hogy inspirálónak találtad ezt a bejegyzést. A Scrapbook Webáruház Instagram oldalán írtam egy pár sort arról, miért ezt a motiváló mondatot választottam ehhez az elválasztólaphoz. Ide kattintva tudod elolvasni. Tényleg, követed már a profilunkat? Ha hasznosnak találtad ezt a posztot, bátran mentsd el a Pinterest mappádba vagy oszd meg a Facebook ismerőseid között, hátha ők is rájönnek, hogy egy csini elválasztólap készítése határidőnaplóba nem is olyan nagy ördöngösség. A megosztáshoz az oldalt megjelenő kis ikonokat is tudod használni. Köszönöm szépen, ha hírét viszed!

Ha kedvet kaptál te is az alkotáshoz, a hozzávalókat megvásárolhatod tőlem, a Scrapbook Webáruházban. Ott ugyanezeket az alapanyagokat más színben is ki tudod választani. Ha pedig pontosan ugyanilyet szeretnél készíteni, az alábbi termékképekre kell kattintanod és máris berakhatod őket a kosaradba. 

Budaházi Brigitta scrapbook oktató, a Scrapbook.hu alapító szerkesztője. 2006 óta scrapbookozik, alkotásairól készült bejegyzései, albumkészítési leírásai 2007 óta olvashatók személyes blogján és a Scrapbook.hu honlapon. 2009 óta tart személyes scrapbooktanfolyamokat és online workshopokat.
Iratkozz fel a Scrapbook Hírlevélre

Iratkozz fel a Scrapbook Hírlevélre

Azonnal érkezik két scrapbook minialbum elkészítési útmutatója. Csatlakozz és értesülj a legfrissebb hírekről!

Köszönöm! Hagyd jóvá a feliratkozásodat a kapott emailben is!